Op 28 maart 2018 organiseerden de Rotaryclubs Appingedam-Delfzijl en Eems-Dollard voor de 6e keer  de sponsorloop Wandelen voor Water. Elke twee jaar wordt deze sponsorloop georganiseerd rond Wereldwaterdag om jonge kinderen bekend te maken met de schoon drinkwater problemen in de wereld.

De Rotaryclubs Appingedam-Delfzijl en Eems-Dollard dragen zorg voor de gehele organisatie zodat de deelnemende scholen minimaal belast worden in hun drukke programma. Dat gebeurt onder meer door het geven van gastlessen op de deelnemende scholen. Alle kosten van de sponsorloop worden door de beide clubs betaald zodat gegarandeerd elke cent die de kinderen bijeen lopen naar het goede doel gaat.

In 2018 werd voor de tweede keer gelopen ten behoeve van de Stichting Kansarmen Sri Lanka. De stichting zet zich in voor schoon water en goed sanitair op scholen op Sri Lanka. De voorzitter van de stichting, de heer Jan van der Steen was speciaal vanuit Brabant naar Appingedam gekomen om mee te lopen. Hij en enkele van zijn bestuursleden liepen mee met de SBO De Delta uit Appingedam.

Vlak voor de start van de loop konden twee jarige leerlingen het fantastische bedrag van €20.364,53 bekend maken. Inmiddels is een tweede meer definitieve telling van de opbrengst geweest en staat de opbrengst teller op: €22.728,78.

De route van de sponsorloop liep door de wijk Opwierde in Appingedam met start en finish bij de Sporthal Eelwerd. De kinderen liepen 6 kilometer met een rugzak gevuld met 6 liter water als symbool voor hun solidariteit met leeftijdsgenootjes in de 3e wereld. In het park Opwierde was een pauze waar de kinderen een versnapering kregen aangeboden door Albert Heijn in Appingedam.

De brandweer Delfzijl heeft al het water van de kinderen opgevangen en zal dat als bluswater gebruiken. Zo wordt onnodige verspilling van water voorkomen.

Feiten

  • Deelnemende scholen: 15
  • Deelnemende kinderen: 551
  • Gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Midden-Groningen (Slochteren)
  • Alle kinderen krijgen een persoonlijke herinnering in de vorm van een klassenfoto.
  • Alle scholen krijgen een collectieve herinnering in de vorm van een projectfoto van een gerealiseerd project op Sri Lanka.

 

Deelnemende scholen

Appingedam, Jan Ligthart OBS

Appingedam, Vuurvlinder de OBS

Wagenborgen, Kronkelaar de SWS

Delfzijl, Garven de OBS

Holwierde, Hiliglo OBS

Garmerwolde, Garmerwolde OBS

Appingedam, Citer CBS

Delfzijl, Vore de CBS

Farmsum, Farmsumerborg SWS

Spijk, Borgstee de CBS

Loppersum, Roemte CBS

Slochteren, Wegwijzer de CBS

Uithuizermeeden, Noordkaap de CBS

Appingedam, De Delta SBO

Ten Post, De Wieken CBS